Kesäedut itseopiskeluun!

Kesällä on kiva panostaa helposti ja kevyesti uusiin asioihin vaikka riippukeinussa. Digimarkkinat elävät jatkuvaa muutosta ja meidän tulisi sisäistää monia toimintamalleja valtavalla vauhdilla. Tämän kesän pdf-materiaaleihin olen valinnut, suunnitelmallisuutta, brändin muokkaamisen ja rakentamisen eli brändäyksen, helpon sisällöntuotannon sekä sosiaalisen median asiakastyön vinkkejä.

Näiden oppaiden avulla, saat käynnistettyä oman sosiaalisen median markkinoinnin ja tekemisen ammattimaiselle tasolle. Miten näyt, vaikutat ja osallistut ovat avaimia onnistuvassa sosiaalisessa myynnissä, sillä ihmiset ovat yhä enemmän verkostoitumassa, viihtymässä ja viettämässä aikaa sosiaalisen median alustoilla.

Sosiaalisen myynnin työkirja opastaa sinut tekemään suunnitelmia ja liiketoiminnallisia tavoitteitasi. Se auttaa sinua yksinkertaisella tavalla yhdistämään oman jo voimassaolevan, ammattitaidon sekä kiinnostuksesi kohteet myynnin työkaluksi.

Työkirjan vahvuudet!

Auttaa sinua laatimaan liiketoimintaa tukevia some suunnitelmia.

Auttaa sinua rakentamaa oman näköistä brändiä.

Auttaa sinua ymmärtämään sisällöntuotannon tarkoituksen ja tavoitteet.

Auttaa sinua rakentamaan sosiaalisesta mediasta myynnin kanavan.

Huom! ohjatun kurssiversion löydät täältä

KESÄETU PDF materiaalin muodossa (hinta 55,- sis.alv)


Asiantuntija-, henkilö- ja yritysbrändi nykyisessä digimaailmassa ovat keinoja erottua. Tämä riittää syyksi, miksi tähän kannattaa panostaa. Meistä jokainen tunnistaa vahvoja brändejä, riippumatta siitä ovatko ne yritysten tai henkilön luomia.

Brändisi on se on heijastus, jonka potentiaaliset asiakkaat ja yhteistyökumppanit rakentavat sinusta ja kaikesta tekemisestäsi, ennen kun he ovat olleet yhteydessä sinuun. Se on myös sitä, mitä ja miten sinusta puhutaan, kun et ole itse paikalla.

A brand is a person’s gut feeling about a product, service or organization.”

– Marty Neumeier –

Materiaalin vahvuudet

Auttaa sinua tunnistamaan oman brändisi vahvuudet ja heikkoudet.

Auttaa sinua rakentamaan brändisi tunnettuutta.

Auttaa sinua ymmärtämään, miten brändäyksen avulla myynti lisääntyy somessa.

Huom! ohjatun kurssiversion löydät täältä

KESÄETU PDF materiaalin muodossa (hinta 57,- sis.alv)


Tarvitsetko kaupan syntymiseen tunnesiteen vai kumppanuuden?

Sosiaalisella alustoilla laadukas ja toimiva markkinointi syntyy sisällöstä ja tämä ohjaa kohdeyleisön kaupoille.

Kaupan klousaamiseksi tarvitset kohdennutun VIESTIN oikealle yleisölle. Päivitysten tekeminen on usein haasteellista, mikäli sisältösi ei löydä oikein puhuttelevaa muotoa, eri sosiaalisen median alustoilla.

Auttaa sinua ymmärtämään, miten B2B ja B2C- päivityksiä kannattaa suunnitella ja tuottaa.

Huom! ohjatun kurssiversion löydät täältä

KESÄETU PDF materiaalin muodossa (hinta 47,- sis.alv)


Markkinointia tehdään ihmisille! Niille jotka haluavat olla tai tulla asiakkaaksesi, tästä syystä asiakaspalvelu sosiaalisesssa mediassa on osa suunniteltuja markkinointitoimenpiteitä. Tämä sisältää monipuolisesti viesteihin ja palautteisiin vastaamisen, mutta yhtälailla oman kohderyhmän sitouttamisen. Hyvin rakennettu asiakastyö on osa oman yhteisön rakentamista, jota ylläpidetään jatkuvasti.

Panosta asiakaspalveluun sillä varmistat hyvän asiakaskokemus!

Asiakastyö somessa materiaali auttaa sinua toteuttamaan laadukasta, monipuolista ja toimivaa asiakaspalvelua, joka on kytkettu osaksi digimarkkinointia ja sosiaalista myyntiä.

Materiaalin vahvuudet

Auttaa sinua tunnistamaan oman asiakastyön vaikutukset tunnettuuteen ja sitoutumiseen.

Auttaa sinua rakentamaan hyvää ja toimivaa asiakastyötä

Auttaa sinua ymmärtämään, miten asiakastyön avulla myynti lisääntyy somessa.

Huom! ohjatun kurssiversion löydät täältä

KESÄETU PDF materiaalin muodossa! (hinta 47,- sis.alv)


Digitaalisten tuotteiden toimitusehdot, voimassa 16.5.2022 alkaen. Pidätän oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin. Tuotteella ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Tuotteet tilataan whats app painikkeella, tuotteen alla olevalla lomakkeella tai lähettämällä sähköpostia heidi@parasfiilis.fi Kaikki asiakastiedot käsitellään tietosuojakäytännön mukaisesti. Tehdessäsi tilauksen, sitoudut kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin. Maksaminen ja maksutavat; käytössä on mobilepay ja laskutus vaihtoehdot. Digituotteet toimitetaan 48 tunnin kuluessa hyväksytystä maksusuorituksesta ja ovat ladattavissa toimitetun linkin kautta pilvipalvelusta.

Copywrite ©Heidi Palm